Hvorfor prioriterer vi ofte arbejdet højest?

Oprettet d.

Jeg har tænkt en del over, hvad det er der gør at mange mennesker vælger at arbejde så meget, eller så hårdt at arbejdet suger al saft og kraft ud af dem. Jeg har selv gjort det i en lang periode af mit liv. For mit vedkommende var det helt sikkert fordi, jeg havde brug for at bevise at jeg var god nok, og for at få den anerkendelse der fulgte med. Men er det alligevel ikke ulogisk at en kvinde med 2 børn som hun elsker over alt på jorden lader arbejdet tage så meget af hende, at der ikke er overskud til at være den nærværende mor som hun i virkeligheden gerne ville være….

For mig ændrede det sig da jeg på et kursus lærte om værdier. Pludselig kunne jeg se at min prioritering var helt forkert. Jeg sagde, at jeg elskede mine børn over alt, men jeg gav min arbejdsplads det bedste af mig, det harmonerede ikke rigtigt.

Når jeg arbejder med stressramte, er det tit det samme der sker for dem. De giver deres arbejde 110 % af dem selv, enten ved at være helt færdige når de kommer hjem, så de ikke har overskud til noget som helst, eller ved at fortsætte med at arbejde efter de har fået fri og derfor ikke kan være nærværende eller deltagende i familien. Til sidst mister de balancen på nogle livsområder og bliver ramt af stress.

Mange giver arbejdspladsen skylden, for at de er blevet stressramte. Umiddelbart kan det også godt virke sådan, da arbejdet jo har suget saft og kraft ud af den stressramte, men når vi begynder at arbejde med tingene får det ofte en anden vinkel.

Et af de spørgsmål jeg altid stiller, når jeg laver stresscoaching, på en klient som kommer til mig med arbejdsrelateret stress er: ”HVEM HAR ANSVAR FOR DIT LIV?”. Svaret er som oftest mig selv, og det er jo helt rigtigt.

Problemet er, at mange mennesker er mere loyale over for deres arbejde end over for dem selv og familien. Hvorfor er de mon det? Er det fordi de elsker deres arbejde mere end deres familie? Nej det tror jeg bestemt ikke. Er det fordi penge er vigtigere for dem end deres familie? Nej det tror jeg bestemt ikke. Er det fordi status er vigtigere for dem end deres familie? Nej det tror jeg bestemt ikke. Jamen hvad er det så der gør at vi prioriterer som vi gør?

Jeg har nogle ideer, men jeg vil rigtig gerne høre jeres forslag, til hvad det er der gør at mange prioriterer arbejde i deres liv frem for dem selv og deres familie. Så gør mig den tjeneste at skrive hvad du tænker i kommentar feltet nedenunder J

Stressramt

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Hjemmesidens designer