Selvfølgelig kan du det…

oprettet d.

Har du nogensinde tænkt eller sagt sætningen ”Nej det kan jeg ikke”? Det har du garanteret. Det har jeg også i mit ”gamle” liv. Har du nogensinde tænkt over, hvorfor du ikke mener, du kan, det du påstår du ikke kan?
I mit ”gamle” liv dengang jeg var frisør, talte jeg ofte med folk der f.eks. læste merkonom eller på anden måde uddannede sig. Jeg kan tydelig huske, at jeg tænkte ”hold da op hvor er de kloge, det ville jeg ALDRIG kunne”. Jeg tænkte aldrig over hvorfor, det var jeg mente jeg ikke kunne, selvom jeg var helt overbevist om at det var sådan.


På et tidspunkt i min personlige rejse stødte jeg på ordet overbevisninger. Jeg lærte at der var gode overbevisninger der støttede mig i mit liv og jeg lærte at der var dårlige overbevisninger der hæmmede mig i mit liv. Jeg fandt også ud af, at jeg havde RIGTIG mange dårlige overbevisninger med i mit liv som hæmmede mig på alle mulige måder. Jeg fandt f.eks. ud af at grunden, til at jeg tidligere var overbevist om at, jeg ikke ville kunne læse Merkonom, var at jeg ofte i min barndom havde hørt sætningen ”Vi kommer fra en arbejder familie, vi bruger vores hænder og ikke vores hoved”. Denne sætning var grunden til at jeg havde fået en overbevisning, om at jeg ikke kunne bruge mit hoved. ER DET IKKE SKRÆMMENDE?


Der er findes alle mulige hæmmende overbevisninger f.eks.

 • Penge er roden til alt ondt
 • Mænd tjener flere penge end kvinder
 • Kvinder tager sig af det huslige
 • Mænd ordner det med økonomien
 • Jeg er ikke så god som de andre
 • Jeg er ikke god nok
 • Jeg kan ikke blive rig


Kender du nogle af ovenstående overbevisninger? Eller måske har du nogle helt andre overbevisninger der hæmmer dig…

Da jeg blev opmærksom på mine hæmmende overbevisninger, begyndte jeg at arbejde med at ændre disse. Det tager tid og det er hårdt arbejde, men det gode er at det faktisk godt kan lade sig gøre at ændre de dårlige og hæmmende overbevisninger.
Første step er at blive opmærksom på disse dårlige og hæmmende overbevisninger.


Næste gang du vælger noget fra i dit liv, hvis du f.eks. siger eller tænker

 • Det kan jeg ikke
 • Det er for svært for mig
 • Det er umuligt for mig
 • Det kan ikke lade sig gøre i mit liv

Så prøv at sæt dig lidt for dig selv og stil dig selv spørgsmålet HVORFOR. Du kan f.eks. bruge en af nedenstående sætninger eller en lignende der passer til dig

Hvorfor kan jeg egentligt ikke det?
Hvorfor er det egentligt for svært?
Hvorfor er det egentligt umuligt?

Se så hvad der kommer til dig og forhold dig kritisk til svaret. Kan det nu også være rigtigt det svar der kommer (for mit vedkommende at jeg ikke kunne bruge mit hoved). Bliv ved med at spørge dig selv (din underbevidsthed), ind til du har fundet ud af den rigtige årsag til at den hæmmende sætning.
Håber du kan bruge mit indlæg til at blive opmærksom, på om du har nogle områder i dit liv, hvor du bliver hæmmet af dårlige overbevisninger.

Skriv gerne en kommentar om hvilke hæmmende overbevisninger du har i dit liv. Jeg vil RIGTIG gerne høre om det :)

Jeg håber du får en FANTASTISK dag. HUSK at HVIS JEG KAN, KAN DU OGSÅ :) 


 
 

Kommentar(er) 1

 • Charlotte Falslund
  Charlotte Falslund

  Om jeg kender negative overbevisninger......Til tider er de mine værste fjender. Spændende læsning igen - har givet mig stof til eftertanke. Tak for det :)

  Svar

Skriv din kommentar

Hjemmesidens designer